27 Eylül 2010 Pazartesi

Apple’ın “Rock & Roll” etkinliği

Kabul etmek lazım. Gerçekten de güzel bir tarih seçmişler. 09/09/09. Ama asıl önemli olan bu değil. Asıl önemli olan Apple’ın bu etkinlikte neler tanıttığı.Apple’ın etkinlikten önceki reklamlarında da belirttiği gibi “It’s only Rock n Roll, but we like it.” cümlesi etkinliği bir bakıma özetliyor. Bu etkinlik tamamen müzik üzerineydi. Sadece iPhone OS 3.1 nedeniyle kısa bir süre iPhone’a değindiler. Bunun dışında etkinlik tamamen Apple’ın müzik dinyasına ve bu dünya içinde sağlam bir yere sahip olan iPod’lara odaklanmıştı.
Bu arada Steve Jobs sonunda yeniden sahnelerde ve sağlıklı. Bir kaç ay önce işe başladığından beri ilk kez sahneye çıkıp konuşma yapan Steve artık 20 yaşındaki bir gencin karaciğeri ile hayatına devam ediyor. Steve sahnede gözüktüğü anda seyirciler uzun bir süre boyunca onu ayakta alkışladı.
september-event-jobs
Apple bu etkinliği ile gerçekten de güzel yenilikler getirdi. Yeni iPod’lar, yeniden tasarlanmış bir iTunes, iTunes Store’a yeni özellikler ve iPhone OS 3.1. Aşağıdaki bağlantılardan bu yeniliklerle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Apple bütün bu yenilikleri tanıtımı dışında geçmiş yıllardaki başarısına da değindi ki bu başarı özellikle de bütün dünya’nın krizle boğuştuğu bir zaman her şirkete nasip olmaz.
İnternet üzerinden müzik ve albüm satışlarına başlayan ilk şirket olan Apple artık dünyadaki en büyük çevrim içi içerik(müzik, film, dizi, …) satıcısı. Eskiden sadece Amerika’da birinci olan Apple artık bütün dünyanın hakimi.
AppStore’un başarısı da yabana atılamaz elbette ki. AppStore’da şu anda 75,000′den fazla uygulama bulunmakta. Ve açıldığı günden beri güncellemeler hariç 1,8 milyar uygulama indirildi. Eğer güncellemelerde eklenseydi bu sayı çok ama çok daha fazla olurdu.
Apple’ın iTunes Store ile ilgili bir özelliği daha var ki o da Genius. Genius’ı bilmiyorsanız kısaca açıklayayım. Şahsınıza ait hiç bir kişisel bilgiye dokunmadan sadece müzik kütüphanenizi inceleyerek size kütüphanenizdeki müziklerden onlarla beraber iyi gidecek müzik listeleri oluşturuyor. Genius tanıtıldığı günden beri sürekli daha fazla akıllandı. Bunu da incelemekte olduğu 27 milyon müzik kütüphanesine ve 54 milyar müziğe borçlu.
genius20080909
Gelelim iPod’lara. Apple iPod ile insanların müziklerine bakış açılarını ve şirketlerin planlarını değiştirdi derip durum. İşte bunun kanıtı. Apple, 2001 yılında ilk iPod’u tanıttığı günden bugüne 225 milyar iPod sattı. Amerika’daki taşınablir müzik oynatıcıların markalara göre dağılımına baktığımız zaman Apple %73.8 ile aslan payının sahibi. Sandisk %7.2 ile Apple en büyük rekabetçisi. Microsoft ise ancak %1.1 ile yarışın içinde. Geriye kalan %17.9 ise tek bir şirket bile değil. Geriye kalan pay piyasadaki diğer taşınabilir müzik oynatıcısı üreten şirketler tarfından paylaşılmakta.
iPod serisinin en çok sevilen modeli olan iPod Touch ise bugüne kadar 20 milyon sattı ve hızla devam ediyor. iPhone’un 30 milyonluk satış değerine bakarsak bu başarı iPod Touch için gerçekten de mükemmel. Apple, iPod Touch’ın neden bu kadar fazla satılmasını ise üç neden bağlıyor.
  1. İlk olarak mükemmel bir iPod,
  2. Dahası çok kullanışlı bir taşınabilir bilgisayar,
  3. Ve son olarak AppStore.
philwithtouch
Apple, iPod Touch’ı aynı zamanda mükemmel bir taşınabilir oyun cihazı olarak görüyor. iPod Touch’ın oyun açısından barındırdığı mükemmel özellikleri bir yana iPod Touch’a yükleyebileceğiniz oyun sayısı Sony PSP veya Nintendo DS ile kıyaslanamaz bile. iPod Touch tamamen kendine özel bir lig de oynuyor.
  • Sony PSP: 3680
  • Nintendo DS: 607
  • iPod Touch: 21,178
Apple bu etkinliğinde sahneyi sadece kendisine ayırmadı. Aynı zamanda iPod Touch ve iPhone üzerinde keyifle oynana bazı oyunların geliştiricileri de etkinlikte sahneye çıktı. Assasin’s Creed’in yapımcısı Ubisoft sahneye çıkarak iPhone’daki Assasin’s Creed deneyiminden bahsetti.
Assasin's creed
Tap Tap Revenge adındaki oyunları ile 1 Milyar kullancıya 1 yılda ulaşmayı hedeflerken sadece üç haftada ulaşan Tapolous ise sahnede ikinci sıradaydı ve yeni oyunlarından bahsetti. Daha sonra sahneyi Gameloft‘dan Mark Hickey’e devretti ve Mark’da “Nova” adındaki oyunlarından bahsetti. Son olarak ise EA sahneyi aldı ve şu anda AppStore’da satışta olanMadden NFL‘i tanıttı(Bu arada bir amerikan futbolu hayranı olarak EA, iPhone platformunda gerçekten de mükemmel bir iş çıkarmış diyebilirim).
EA, Madden NFL’i tanıtmak dışında aynı zamanda gözde oyunlarından olan Command & Conquer, NBA Live ve Need for Speed’i de iPhone ile iPod Touch için çıkaracağını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS
iPhone'da versiyon yükseltme işlemleri 4.0.1 Yazılım olarak Unlock (Kırma) işlemleri iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS ve iPhone 4 4.0.1 versiyon update (yüksetme) işlemleri iPod, iPhone ve iPad Donanım (Hardware) arızaları. iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak işlemleri iPhone, iPad ve iPod Touch'a program yükleme işlemleri iPhone, iPad, iPod donanım ve yazılım sorunları

APPLE TÜRKİYE

APPLE TÜRKİYE
Apple - MacBook Air

Google'da Ara

Hangi işletim sistemi hızlıdır?

Yeni İPod Nano

Yeni İPod Nano
İşte yeni nesil dokunmatik ekranlı ipod Nano'lar 8gb ve 16gb olarak satışa çıkan ipod nanolar 240*240 çözünürlük sunuyor albüm kapağı ve video oynatma özelliğinede sahipler fiyatları ise 8 gb149$ 16 gb 179$ olarak belirlenmiş

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP