27 Eylül 2010 Pazartesi

WWDC 2010′dan beklentiler

Yeni bir yıl yeni bir WWDC. Acaba bu sefer Apple bize neler sunacak?
WWDC, Apple’ın gerçekleştirdiği en büyük etkinlik. Bu etkinlik sayesinde Apple geliştirdiği “büyük silahları” dünya’ya tanıtıyor. Ayrıca katılanlara kendi teknolojileri üzerine kendi mühendisleri tarafından, ilk elden seminer düzenleyerek onları eğitiyor. Bu sayede Apple, topluluğunu güzelce eğitmiş oluyor.
Bu seneki WWDC’ye olan ilgi inanılmaz oldu. Öyle ki 5,000 kişilik bilet kapasitesi sadece 8 günde tükendi. Yani geliştiricilerin WWDC 2010′a ilgisi inanılmaz. Eminim ki bilet alamayan daha bir sürü geliştirici daha vardır.
Bu sene böyle büyük bir ilginin olmasının sebebi Apple’ın geldiği yerden kaynaklanıyor. Apple, iPhone ve yan ürünleri(AppStore, iPhone OS, …) ile öyle bir ortam yarattı ki şu anda diğer şirketler ona yetişmeye çalışıyorlar. Apple böyle mükemmel bir ortam yarattı ancak bunu sürdürmek zorunda. Üstelik Google’ın Google I/O konferansında yaptığı tanıtımlar ile Apple’ı ezmesinden sonra Apple bu sefer kendini bile aşıp ortamı iyice dağıtmalı. Zaten Apple’ın CEO’su Steve Jobs’a e-posta ile yöneltilen sorulardan alınan cevaplar da bu yönde: Hayal kırıklığına uğramayacaksınız.
Bundan eminim. Hayal kırıklığına uğramayacağız. Ancak neler beklemeli ya da beklememeliyiz.
not: bunlar sadece tahmindir. gerçek değil.
iPhone HD/4G ya da her neyse:
Apple’ın yeni bir iPhone çıkarmasının vakti geldi. Her sene olduğu gibi bu WWDC’de de yeni bir iPhone tanıtılacaktır.
Her zamanki gibi internette bir sürü sahte iPhone’lar çıktı. Hatta bu seferki bir iPhone modeline gerçek muamelesi bile yapılıyor.
Ben bu modelin sadece iPhone OS 4.0′da yeni iPhone modeline çıkacak özellikleri denemek için bir prototip olduğunu düşünüyorum. Yani sadece yazılımı deneme amaçlı. Çünkü Apple, firma dışına bilgi sızdırmama konusunda dünya lideri gibi bir şey. Hatta bir aralar Çinli bir mühendis yeni iPhone prototipini kaybetti diye intihar etmişti.
Ayrıca bu durum bir bakıma Apple için çok iyi bir reklam oldu.
Neyse. İşte benim yeni iPhone’da beklediklerim:
  • görüntülü görüşme için önde kamera,
  • daha hızlı bir donanım,
  • daha iyi bir ana kamera,
  • ana kamera’ya flash desteği,
  • yeni bir gövde tasarımı,
Ayrıca beklememeniz gereken bir özellik var. O da iPhone’da Adobe Flash desteği. Eğer bu konuda hayal kuruyorsanız hayalinizi bozmak istemezdim ama maalesef. Apple kesin bir şekilde iPhone’a Adobe Flash desteği getirmeyeceğini açıkladı. Bu yüzden bu konuya daha fazla olacakmış gözüyle bakmak nafile.
Yeni Final Cut sürümleri:
Bazı Apple kullanıcıları Apple sadece iPhone’a yüklediğini ve diğer eski ürünlerini geliştirmeyi unuttuğunu düşünüyor. Örneğin “Final Cut Express” ile “Final Cut Studio“ adlarındaki video düzenleme araçlarında uzun zamandır yenilenme yaşanmadı.
Yine bir Apple kullanıcısının Steve Jobs’a e-posta ile yönelttiği soru ile alınan cevaba göre Final Cut yazılımları da yakında büyük değişimlere uğrayacak. Ben bunun bu WWDC’de olacağını tahmin ediyorum.
iPhone OS 4.0′ın tanıtılmamış özellikleri:
Apple, iPhone OS 4.0‘ı tanıttı ancak sadece şöyle bir üstünden geçerek sadece gelecek en büyük değişiklikleri gösterdi. Zaten yeni sistemin bütün özelliklerini ancak bizler kendi iPhone’larımıza kurduğumuzda göreceğiz ancak yine de Apple’ın bize göstermediği bazı büyük özellikler var diye düşünüyorum.
iPhone OS 4.0′da yeni iPhone için bazı özellikler olduğu kesin. Sonuçta yeni iPhone’da bu işletim sistemini kullanacak ancak yine de Apple’ın bilerek bize bazı yeni özellikleri tanıtmadığını ve bunları WWDC 2010′a sakladığını düşünüyorum.
Safari için eklenti API’ı:
API’lar sayesinde bir yazılım başka bir yazılım iletişim kurabilir.
Apple’ın tarayıcısı Safari‘de diğer taryıcıları kıyasla böyle bir etkileşim yok. Hem Google Chrome, hem de Mozilla Firefox’da böyle böyle bir etkileşim var ve bu sayede bu iki tarayıcı geliştikçe gelişiyor çünkü bu tarayıcılara eklenti üreterek bu tarayıcıların işlevselliğini arttıran bir sürü geliştirici var. Ama bu durum Safari’de eksik çünkü Safari’nin böyle bu desteği yok.
İşte bu yüzden Apple bence bu WWDC’de Safari için eklenti desteğine izin veren bir API tanıtacak.
Yeni bir Apple TV:
Google, I/O konferansında geleceğin televizyon sistemini duyurdu: Google TV. Gönderme yapmadı ama yine de Google, Apple’ı sessizce solladı geçti.
Sıra geldi Apple’a. Zaten Apple uzun zamandan beri Apple TV için istenilen özellikleri yerine getirmiyordu. Ancak artık dişli bir rakibi var. Bu yüzden Apple bu WWDC’de Apple TV adına da bir atak yaparak Google TV’yi sönük bırakabilir. Çünkü şu anda Google TV, Apple TV’den çok daha iyi. Çıkmamış olmasına rağmen.
Verizon destekli iPhone:
Bu durum sadece Amerikan vaandaşlarını ilgilendiriyor aslında. Amerikalılar uzun zamandan beri Verizon destekli bir iPhone bekliyorlar. Eski iPhone’lar donanımları yüzünden Verizon’ın altyapısında çalışamazlar ancak yeni iPhone bunu destekleyebilir.
İnternette bazen Apple’ın Verizon destekli iPhone’u denediğine dair dedikodular yapılıyor ancak bu durum bütün bu beklentiler arasında en şüpheli olanı çünkü Apple, AT & T ile olan ortaklığını bir süre daha sürdürmek istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS
iPhone'da versiyon yükseltme işlemleri 4.0.1 Yazılım olarak Unlock (Kırma) işlemleri iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS ve iPhone 4 4.0.1 versiyon update (yüksetme) işlemleri iPod, iPhone ve iPad Donanım (Hardware) arızaları. iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak işlemleri iPhone, iPad ve iPod Touch'a program yükleme işlemleri iPhone, iPad, iPod donanım ve yazılım sorunları

APPLE TÜRKİYE

APPLE TÜRKİYE
Apple - MacBook Air

Google'da Ara

Hangi işletim sistemi hızlıdır?

Yeni İPod Nano

Yeni İPod Nano
İşte yeni nesil dokunmatik ekranlı ipod Nano'lar 8gb ve 16gb olarak satışa çıkan ipod nanolar 240*240 çözünürlük sunuyor albüm kapağı ve video oynatma özelliğinede sahipler fiyatları ise 8 gb149$ 16 gb 179$ olarak belirlenmiş

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP