27 Eylül 2010 Pazartesi

iPhone 4

Daha hızlı, daha dayanıklı ve daha güzel bir iPhone: iPhone 4.
iPhone 4 ile yepyeni bir teknolojik devrime hazır olun. Çünkü iPhone 4 yine ve yine standartları alt üst etti.
FaceTime:
Önde kamera ile görüntülü görüşme iPhone’da çok uzun zamandan beri bekleniyordu. Apple sonunda iPhone’un önüne de bir kamera ekleyerek bunu iPhone’da da mümkün kıldı. Bu yaptığı sistemin adı “FaceTime”.
FaceTime, hiç bir ayarlama gerektirmeden çalışabiliyor. Şu anda sadece kablosuz ağlar üzerinden çalışsada Apple 2011 yılında bu sistemin sadece kablosuz ağlarla kalmayıp aynı zamanda 3G üzerinden de çalışacağını belirtti.
Retina Ekran:
Steve Jobs’un etkinlikte de belirttiği gibi ekran bir telefonun en önemli parçası. Ekran sizi telefonunuza bağlayan arayüz. O olmadan geri kalan donanım pek de bir işe yaramazdı.
Apple, bu sebepten yeni bir ekran teknolojisi geliştirdi: retina ekran. Bu sayede ekranın her bir inch’i başına 326 piksel alıyorsunuz. Eski iPhone’lara oranla artık her bir inch’de 4 kat daha fazla piksel var. Bu da görüntünün çok daha iyi tanımlanmasına neden oluyor. Böylece çok daha keskin görüntüler alabiliyorsunuz.
Sonuç olarak artık ekranda pikseli gözüken görüntü yerine aynen bir kağıt üzerindeki gibi görüntü alıyorsunuz.
LED Flash Destekli 5 MP Kamera:
Her telefon üreticisi sürekli telefonlarında bulunan kameranın mega-piksel’ini arttırarak reklam yapıyor. Ancak asıl işe bu değil. Asıl iş mega-pikseli yükseltirken kameranın yakaladığı foton sayısını azaltmamak. Belki iPhone 4′ün kamerası 5 mega-piksel olup diğer üreticiler daha yüksek mega-pikselli telefonlar sunuyor olabilirler ancak iPhone 4 yakalaması gerekenden çok daha fazla foton yakalayarak bu açığı kapatıyor.
Yüksek Kalitede Video Kaydı ve Düzenlemesi:
Video çekmek. Ah, evet. iPhone 3GS ile tanıtılmış bir özellik. Ancak artık daha kaliteli bir kamera, LED Flash ve daha iyi bir sistem ile çok ama çok daha iyi video kaydedebileceksiniz. Dahası onları görüntülerken retina ekran sayesinde çok daha net göreceksiniz.
Ancak hepsi bu kadarla sınırlı değil. Apple’ın iPhone 3GS ile tanıttığı iPhone’da çektiğiniz video’yu düzenleme özelliği artık bir değil bir kaç seviye atlıyor çünkü Apple, iMovie adındaki video düzenleme aracını sadece iPhone 4 için AppStore aracılığıyla sunuyor. Bu sayede iPhone’da yakaladığınız videolarınızı bilgisayarınızda düzenlermişcesine düzenleyebileceksiniz. İşte WWDC 2010′da gösterilen bir örnek:
Apple A4 işlemci:
iPhone 4′ün içinde Apple’ın iPad’de de kullandığı kendi üretimi olan A4 işlemci var. iPad’de de gördüğümüz gibi A4, çok hızlı ve az enerji harcayan bir işlemci. Bu sayede hem iyi performans hem de daha uzun kullanım zamanı almış oluyoruz.
Bu durumun bir başka getirisi de Apple’ın işlemciyi tamamen tanıması. Apple, zaten bilgisayarlarında da hem donanımı hem de yazılımı kendi sağladığından Mac’ler çok hızlı oluyor. Bu durumda da Apple’ın iOS4′ü iPhone 4′e göre ayarlaması çok daha basit olacaktır. Ve sonuçta iOS4 farklı bir işlemci üzerinden çalışmaya kıyasla çok daha hızlı çalışacaktır.
Ciroskop:
Apple, telefonları ilk defa çeşitli almaçlarla buluşturan bir firma. Bu seferde akselometre ile pusulanın yanına bir de ciroskop eklendi.
Ciroskop yokken akselometre kullanan uygulamaların uygulama içindeki öğelerin akselometre sayesinde ürettiği hareket kaliteliydi ama tam da gerçeğe yakın değildi. Ciroskop bu açığı kapatacak. Artık uygulamaların içindeki kullanıcının elinin hareketine bağlı olan öğelerin hareketi çok ama çok daha keskin olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS

APPLE İPHONE TEKNİK SERVİS
iPhone'da versiyon yükseltme işlemleri 4.0.1 Yazılım olarak Unlock (Kırma) işlemleri iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS ve iPhone 4 4.0.1 versiyon update (yüksetme) işlemleri iPod, iPhone ve iPad Donanım (Hardware) arızaları. iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak işlemleri iPhone, iPad ve iPod Touch'a program yükleme işlemleri iPhone, iPad, iPod donanım ve yazılım sorunları

APPLE TÜRKİYE

APPLE TÜRKİYE
Apple - MacBook Air

Google'da Ara

Hangi işletim sistemi hızlıdır?

Yeni İPod Nano

Yeni İPod Nano
İşte yeni nesil dokunmatik ekranlı ipod Nano'lar 8gb ve 16gb olarak satışa çıkan ipod nanolar 240*240 çözünürlük sunuyor albüm kapağı ve video oynatma özelliğinede sahipler fiyatları ise 8 gb149$ 16 gb 179$ olarak belirlenmiş

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP